25 فروردین 1394 - 8:59
شناسه خبر: 2507
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
قیمت نان تا پایان امسال آزاد خواهد شد
اگر روش فروش نان از قرص به كیلو تبدیل شود و روش عرفی گذشته كنار گذاشته شود، میتوان شاهد حل مشكلات در این حوزه بود. زیرا در این حوزه امكان تقلب نیست و رانتهایی كه وجود دارد از بین میرود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، رییس هیاتمدیره انجمن صنفی آردسازان در گفتوگو با «تعادل» بیان كرد: 40سال است كه راجع به قیمت نان بحثهای تكراری صورت میگیرد و صحبتهای فراوانی بر سر این موضوع وجود دارد. برای تعیین قیمت نان چند فاكتور وجود دارد كه اگر این فاكتورها و معیارها برای مردم، روزنامهها و دولت توضیح داده شود میتوان راهحلی برای آن پیدا كرد و دغدغه مردم و اصناف این حوزه را حل كرد. محمدرضا مرتضوی در توضیح این معیارها، بیان كرد: یكی از مهمترین این فاكتورها این است كه نان ایرانی یك نان تخت است و در كارگاهها پخت میشود و روش پخت آن با نانهای صنعتی متفاوت است. همچنین در هر كارگاه بهطور میانگین 500 كیلو آرد مصرف میشود و قاعدتا 4 كارگر برای پخت نان باید وجود داشته باشد. در این شیوه پخت، تعداد كارگرها محدود است و كارگر نانوایی، برای پخت نان با كیفیت باید حرفهیی و آموزشدیده باشد. در كارگاههای سنتی نباید بیش از یك حد مشخص نان پخته شود زیرا با افزایش این مقدار در روز، بحث كیفیت و زمان پخت مطرح میشود كه نتیجهیی جز كاهش كیفیت نان را با خود ندارد. وی ادامه داد: موضوع دیگر افزایش دستمزد كارگر است كه دستمزد كارگران هر سال بین 15 تا 25 درصد افزایش پیدا میكند و آیا میتوان با وجود این شرایط قیمت نان را ثابت نگه داشت. مردم بر این مساله بسیار حساسیت نشان میدهند اگر بخواهیم كه دستمزد كارگران را افزایش دهیم و تعداد كارگاههای نانپزی افزایش پیدا نكند راهی جز كاهش وزن چانه نان وجود ندارد كه در این شرایط كیفیت نان كاهش پیدا میكند. رییس هیاتمدیره انجمن صنفی آردسازان درباره راهحل موجود برای تعیین قیمت نان، توضیح داد: چاره اساسی در این مورد تغییر دادن پخت نان از روش سنتی به صنعتی است. برای مثال نان سنگك را نمیتوان به روش صنعتی پخت اما نانهایی مانند لواش و تافتون كه به صورت سرد استفاده میشوند را میتوان به صورت صنعتی تولید كرد و با مدرن كردن روش تولید میتوان میزان تولید نان با كیفیت را افزایش داد. وی تاكید داشت: برای بحث نان 40 سال است كه راهحلی اندیشیده نشده است و اكنون زمان آن رسیده است كه متخصصان در حوزه نان از جمله نانواها و نماینده اصناف با همفكری راهی برای حل این مشكل بیابند. مرتضوی محلهای مهم و اساسی آسیب به نان را به چهار دسته تقسیم كرد و گفت: مردم به عنوان مصرفكنندگان اصلی نان، اصناف این حوزه، دولت به عنوان نقش موثر خود و كیفیت نان موضوعات مهمی است كه در موضوع نان موثر هستند. وی یكی دیگر از عوامل موثر در حل مشكلات نان را فروش كیلویی آن برشمرد و توضیح داد: اگر روش فروش نان از قرص به كیلو تبدیل شود و روش عرفی گذشته كنار گذاشته شود، میتوان شاهد حل مشكلات در این حوزه بود. زیرا در این حوزه امكان تقلب نیست و رانتهایی كه وجود دارد از بین میرود. رییس هیاتمدیره آردسازان در خصوص سیاستهای قیمتگذاری نان در دولت گذشته، اعلام داشت: كارگروهی برای تعیین قیمت نان وجود دارد كه در دولت گذشته طی سه سال این كارگروه قیمت جدید تعیین نكرد و حاضر نبود راجع به قیمت نان صحبت كند و اعلام كرده بود كه قیمت نان تغییر نكند و بر وزن چانههای نان نیز كنترلی نداشتند. وی ادامه داد: اینبار سه ساله عدم تعیین قیمت نان بر دوش گروه جدید افتاد و سال گذشته صحبتهای فراوانی برای تعیین قیمت نان صورت گرفت كه امكان حل تمامی مشكلات به صورت یكجا وجود نداشت. مرتضوی درباره نانواییهای آزادپز و دولتیپز اظهار داشت: اكنون اكثر نانواییهای سنگك آزادپز هستند. كه برای تشخیص آنها تابلو و پارچههایی نصب شده است اما با مرور زمان تشخیص و كنترل آنها دشوار خواهد شد. رییس هیاتمدیره آردسازان: اكنون با سوبسیدی كه از طرف دولت برای نان در نظر گرفته شده و همچنین بخشی از یارانه نقدی و هزینهیی كه مردم برای خرید نان پرداخت میكنند هزینه تمام شده برای هر كیلو نان تقریبا 3800 تومان است كه اگر قیمت نان آزاد شود این قیمت به 2800 تومان میرسد. وی در پایان تاكید كرد: قیمت نان آزاد به نفع اقتصاد كشور خواهد بود و قیمت نان تا پایان امسال آزاد خواهد شد.
منبع: روزنامه تعادل